Hidroelectrica incaseaza 10,6 mil. € din vanzari de microhidrocentrale

Hidroelectrica incaseaza 10,6 mil. € din vanzari de microhidrocentraleHidroelectrica a vandut luni 14 microhidrocentrale, cu o capacitate instalata de aproape 10 MW, amplasate pe raurile Crisu Repede, Bistrita, Budac, Hurza, Somesul Mic si Salasele, pentru care va incasa 10,6 milioane de euro.

Castigatorii celor trei pachete de microhidrocentrale scoase la privatizare sunt firmele Basikdue (Italia), Mineral Oil (Romania) si Three Pharm (Romania), scrie Mediafax.

Urmatorul lot de microhidrocentrale va fi scos la licitatie cel mai probabil in luna septembrie, procedurile pentru vanzarea acestora urmand sa inceapa cat de curand, se arata intr-un comunicat transmis de Hidroelectrica.

Hidroelectrica, companie detinuta de stat, mai are in portofoliu aproape 160 de microhidrocentrale. Intre 2004 si 2008, compania a vandut 81 de microhidrocentrale, pentru 60 milioane de euro.

In primul semestru, afacerile companiei au totalizat 1,68 miliarde de lei (382,6 milioane euro), in crestere cu 33,4% de la nivelul de 1,26 miliarde de lei inregistrat in primele sase luni din 2012.

De asemenea, productia de electricitate a cresut cu 17,1%, de la 7 milioane de MWh la 8,2 milioane MWh.

Hidroelectrica s-a aflat in insolventa timp de un an, in perioada iunie 2012 – iunie 2013.

Sursa – http://www.wall-street.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 4 = doi

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>