Transelectrica vrea sa emita obligatiuni in valoare de 45 de milioane de euro

 

Transelectrica vrea sa emita obligatiuni in valoare de 45 de milioane de euro

Transportatorul de electricitate Transelectrica va lansa în noiembrie o emisiune de obligaţiuni cu maturitate de cinci ani, potrivit unui comunicat al companiei.

Valoarea emisiunii va fi de circa 45 de milioane de euro.

Astfel, Transelectrica se va împrumuta de la investitori instituţionali pentru refinanţarea unor credite şi pentru completarea necesarului de finanţare a investiţiilor.

Directoratul societăţii, la recomandarea Consiliului de Supraveghere, a decis iniţierea procedurilor unei prime emisiuni de obligaţiuni corporative, care să contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii societăţii, la reducerea expunerii valutare şi la diversificarea surselor de finanţare pe termen lung.

Suplimentar, o emisiune de obligaţiuni s-ar constitui într-un prim pas spre creşterea vizibilităţii costurilor de finanţare ale Transelectrica, în special aferente programului de investiţii, cu efecte pozitive anticipate în ratingul societăţii (astăzi Ba2) şi nu în ultimul rând asupra costurilor de finanţare şi a valorii de piaţă a companiei”, se arata in comunicat.

Oferta de obligaţiuni ar urma să fie finalizată în doua jumătate a lunii noiembrie, când titlurile vor fi listate la BVB.

Operatiunea are nevoie de aprobarea AGA.

Sursa – http://www.energyonline.ro – Scris de Florentina Cioaca   // joi, iunie 27, 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− doi = 3

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>