Hidroelectrica a iesit joi 27 iunie 2013 din insolventa, dupa 371 de zile

Hidroelectrica a iesit astazi din inolventa, dupa 371 de zileTribunalul Bucuresti a constat indeplinite obligatiile de plata asumate prin Planul de Reorganizare al Hidroelectrica si a dispus inchiderea procedurii insolventei, potrivit unui comunicat al Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

De la o pierdere de 190 milioane lei pe primele cinci luni ale anului 2012, compania a ajuns la un profit de 399 milioane lei pe primele cinci luni ale anului 2013.

Profitul consemnat de Hidroelectrica pe primele cinci luni ale anului 2013 este cu 110 milioane lei mai mare decat profitul inregistrat de societate pe intreg anul 2010, cand societatea a inregistrat un maxim al productiei de 19, 8 TWh.

„Dupa exemplul Hidroelectrica, si ceilalti producatori de energie trebuie sa se restructureze, sa-si reduca costurile de exploatare in paralel cu cresterea gradului de retehnologizare.

Toate interventiile statului nu-i vor putea salva daca nu vor intelege ca intr-o ecomonie de piata prevaleaza competitivitatea si nu ajutorul de stat”, se mai arata in comunicatul Euro Insol.

Sursa  – http://www.energyonline.ro – Scris de Florentina Cioaca   // joi, iunie 27, 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


3 + sapte =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>