Consumul de electricitate a scazut cu 7,7% in primele cinci luni ale anului

 

Consumul de electricitate a scazut cu 7,7% in primele cinci luni ale anului

Consumul final de energie electrică în primele cinci luni a depăşit 21.080 milioane KWh, cu 7,7% mai mic faţă de perioada corespunzătoare a anului 2012, în timp ce iluminatul public a înregistrat o scădere cu 9,1%, iar consumul populaţiei a scăzut cu 1,3%, a anunţat vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).

Resursele de energie primară au scăzut cu 14,2% în această perioadă, iar cele de energie electrică s-au diminuat faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent cu 7,1%.

Principalele resurse de energie primară în primele cinci luni au totalizat 12,28 milioane de tone echivalent petrol (tep), în scădere cu 2.030,6 mii tep faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Producţia internă a însumat 8.918,3 mii tep, în scădere cu 7,1%, iar importul a fost de 3.371,5 mii tep, în scădere cu 28,5%.

Sursa – http://www.energyonline.ro – Scris de Ada Gavrilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua − 4 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>